Wat doen wij Samenwerkingen

Samenwerkingen

Meldpunt misbruik in kerkelijke relaties

Wordt het meer dan praten?Meldpuntmisbruik

Blijf er niet mee zitten
De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder.

Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt.
Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk.

Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft.

Kijk op www.meldpuntmisbruik.nl
Bel naar 06 81 08 01 17
(ma-vrij 9.00 – 17.00)

Arm in Arm is een werkgroep van alle kerken in de gemeente Dongen die zich inzet voor mensen in kwetsbare situaties. Van Loketbegeleiding tot Ondersteuning. Elk mens verdient een menswaardige manier van leven. Daar zet de werkgroep zich voor in.
Na een afspraak wordt er een huisbezoek afgelegd waarin een luisterend oor wordt geboden en de situatie in kaart wordt gebracht.
Daarna wordt bekeken wat de werkgroep, in samenwerking met instanties waarmee wordt samengewerkt, daadwerkelijk kan betekenen.
Alle informatie over de werkgroep is te vinden op de website: www.arminarmdongen.nl
Hierop staat ook het aanmeldformulier en de telefonische bereikbaarheid.

KOOR LUMINAKoor Lumina

Lumina is een zanggroep voor jongeren en volwassenen.
Ons eigen repertoire bestaat voornamelijk uit hedendaagse muziek met een geloofsboodschap. Daarnaast hebben we muziek in onze map om de gemeentezang te ondersteunen. Bijvoorbeeld door een tweede stem te zingen bij een bekend lied.
Nieuwe leden van binnen én buiten de gemeente zijn van harte welkom.
Repetities: iedere woensdag van 20.30-21.30 uur in ons kerkgebouw. Vanaf 20.15 uur staan de koffie en thee klaar.
In de schoolvakanties is er geen repetitie.

De naam Lumina betekent: (van het) licht. God, die het Licht zelf is, heeft ons talenten en passies gegeven. Deze mogen we inzetten om een licht te zijn voor anderen. Bijvoorbeeld door muziek te laten horen die mensen raakt en de dienst op te luisteren.
In het logo is terug te zien dat verschillende kleine lichtjes vormen samen één groot licht vormen. Ook wordt weergegeven dat we zijn ontstaan binnen de kring van onze gemeente, maar dat we naar buiten toe mogen ‘uitstralen’.